zondag 9 maart 2014

Moestuin mania

We zaten op een verjaardag en ik vertelde enthousiast dat ik al wat zaden in potjes had gestopt. En dat het zo leuk was, zo'n moestuintje in je achtertuin. Dat groente uit eigen tuin echt veel lekkerder is. Ook al denken de kinderen daar wel eens anders over.

Een aantal vrienden raakte enthousiast. Een ervan was vorig jaar ook al actief en had samen met haar buurman een moestuintje. We dronken nog een biertje en bedachten hoe leuk het was als we met zijn allen één grote moestuin zouden hebben. We zouden de lekkerste dingen in onze moestuin zetten, gezamenlijk koken en buiten eten. Aan lange tafels. Eindeloze gesprekken voeren terwijl de jongste kinderen in de tuin speelden.

Mooie dromen. Twee dagen na het feest stuurde Manon, die samen met de buurman haar moestuin deelt, een facebookbericht. Het moestuinvirus was overgeslagen en als we allemaal iets anders in onze tuin of op ons balkon kweken, dan hebben we straks heel veel verschillende groente, kruiden en fruit. Moestuin Mania! is een feit.

Iedereen aan de slag!
Rianne zaait bonen en deelt nu al uit!

Jeroen zet de kweekkas in elkaar

Ronny wil vooral veel kruiden

en een schone muur voor fruit

Tim zet de pepers alvast buiten

Rianne is wel heel enthousiast met haar radijsjes

Monique deelt venkel uit